Startpagina
Het bedrijf
Diensten
Projecten
Nieuws!
Coenhave Groep
Algemeen:
Links
Vacatures
Sitemap
Sitemap

Onze diensten

Verhuur steigers

GVC-steigerbouw is een steigerspecialist. Voor kleine en grote projecten: onze vakmensen plaatsen de juiste steiger of stelling zodat u veilig uw werkzaamheden kunt verrichten.

Ladders en trappen

Voor bedrijfsmatig en industrieel gebruik
GVC Steigerbouw biedt via haar zusteronderneming HuurMaat een breed assortiment ladders en trappen voor intensief bedrijfsmatig en industrieel gebruik. De ladders en trappen voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en veiligheidsnormen.

Veilig werken
Voor de veiligheid en doelmatigheid van het werk is het kiezen van de juiste ladder of trap en eventuele accessoires zeer belangrijk. Om een verantwoorde keuze te kunnen maken is het noodzakelijk de eigenschappen van de verschillende typen goed te kennen.

Het verrichten van werkzaamheden op ladders en trappen is verbonden aan de volgende voorwaarden:

 • kortstondig karakter
 • lichte werkzaamheden (klein onderhoud, inspectiewerk)
 • royaal binnen handbereik

Indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan dan dient te worden gekozen voor een andere klimoplossing zoals een (rol)steiger, hangbruginstallatie of hoogwerker.

Ladder of trap?
Trappen worden gemaakt met een maximum lengte van ca. 3m, ladders tot maximaal 14m. Trappen hebben een groter stavlak en zijn dus confortabeler om op te staan. Voor de grotere hoogte bent u echter aangewezen op een ladder.

Vrijstaand of niet-vrijstaand?
Een niet-vrijstaande ladder of trap heeft een stabiel steunpunt nodig zoals bijvoorbeeld een muur. Is zo'n steunpunt er niet dan kunt u alleen een vrijstaande ladder of trap gebruiken. De werkhoogte van een vrijstaande ladder of trap is echter beperkt tot ca. 4m (bij gebruik van een reformladder). Ook is het extra gewicht aan gereedschap en eventuele andere uitrusting die u mee naar boven wilt nemen beperkt.

Uiteraard zal GVC Steigerbouw u hierover uitgebreid inlichten. Neemt u contact op voor meer informatie.

Hoogwerkers

Een hoogwerker is het ideale middel om op een veilige, ergonomische en praktische wijze kortdurende werkzaamheden op hoogte uit te voeren, zoals reparatie-, montage-, inspectie- en onderhoudswerkzaamheden.

Tijdens het werken op hoogte kan de inzet van een hoogwerker gewenst zijn. Op dat soort momenten is GVC Steigerbouw de adviespartner om hiervoor het juiste materieel in te zetten. Via het netwerk van ons zusterbedrijf HuurMaat is een passende hoogwerker snel gevonden. Ook voor ander verhuurmaterieel is HuurMaat beschikbaar.

Informeer vooraf bij GVC Steigerbouw voordat u een hoogwerker huurt. Wij zijn in staat u op maat te adviseren.

Hangbruginstallaties

GVC Steigerbouw verhuurt een compleet assortiment solide, modulair samengestelde tijdelijke hangbruginstallaties variërend in lengtes van 1,5 tot 14 meter.

Hangbruginstallaties worden aan een gebouw of constructie geïnstalleerd en dienen voor de uitvoering van specifieke incidentele werkzaamheden aan gevels van gebouwen en andere (industriële) objecten. Doordat het verticale en horizontale bereik zeer groot is leveren de werkzaamheden een hoog rendement op.

Tijdelijke hangbruginstallaties kunnen worden toegepast voor:

 • Schilderwerkzaamheden
 • Gevelafdichtingen
 • Gevelisolatie
 • Gevelbekleding
 • Gevelbeglazing
 • Industriële toepassingen
 • Ketelbouw en -onderhoud
 • Scheepsbouw
 • Onderhoud aan bruggen, torens en schoorstenen
 • Montagewerkzaamheden
 • Renovatie- en onderhoudswerkzaamheden

Overige Diensten

Overkappingen
Uitbreidingen op onze steigers kunnen in overleg met onze opdrachtgevers relatief eenvoudig worden uitgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de steiger te voorzien van afschermingen en een overkapping. Hierdoor is het mogelijk om in regenachtige periodes een droge werkplek te maken. De afscherming met winddichte netten is ook uitermate geschikt om vrijkomend stof bij gevelrenovaties niet te laten verwaaien.

Reclame op uw steiger!
Om uw steigerkosten te beperken, zijn er in sommige gevallen mogelijkheden om uw steiger te voorzien van een opvallende buitenreclame. Vanwege de eisen van de plaatselijke overheid en verschillende lokale partijen, is buitenreclame niet altijd mogelijk. Verder is het afhankelijk van de lokatie en de omvang van de steiger. Vraagt u naar de mogelijkheden van buitenreclame bij één van onze projectleiders.Verhuurcondities

 • Montage-, remontage en demontage: tarieven op aanvraag.
 • Transportkosten: op aanvraag
 • Borgsom: Bij verhuur van al onze producten is een borgsom vereist.
 • Reiniging: Bij ernstige vervuiling van het gehuurde worden schoonmaakkosten in rekening gebracht.
 • Verzekering: Schadeafkoopregeling 10% van de totale huursom exclusief BTW, dekt alle casco-schade, behalve:
  - Diefstal, vermissing of schade ontstaan door ondeskundig gebruik of brand.
  - Overigen: zie onze Algemene Voorwaarden.

Gratis Werkopname

Elke steiger is uniek. Vandaar dat wij uw aanvraag persoonlijk behandelen en waar mogelijk ter plaatse de steiger komen inmeten. Deze werkopname geeft een maatwerkoplossing voor elke vraagstelling. Hierbij wordt rekening gehouden met het soort werkzaamheden waar de steiger gebruikt moet worden met als doel een veilige werkomgeving te creëren.

Sterkteklasse 3

Het steigermateriaal van GVC Steigerbouw bestaat voornamelijk uit aluminium rolsteigers en renovatiesteigers. Hiermee kunnen zeer uiteenlopende gebouwen of objecten worden voorzien van steigers. De steigers van GVC Steigerbouw zijn geschikt om te gebruiken tot sterkteklasse 3. Dit komt overeen met een maximale steigerbelasting van 200 kg/m2 met een maximale belasting per toren van 750 kg.In de praktijk worden onze steigers gebruikt door een zeer uitlopende groep van afnemers, van inspectiewerk tot licht montage- en onderhoudswerk met een beperkte materiaalopslag.

Prijsopgave

Voor een vrijblijvende prijsopgave kunt u contact opnemen met één van onze projectleiders via het telefoonnummer 020-66 33 666 of per email via info@gvc-steigerbouw.nl.